Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy

Tips og tricks: Styrk dine kurser med interaktive elementer!

Giv dine lektioner i itslearning mere liv med talende avatarer, interaktive lektioner og Twitter-nyhedsfeeds! Interaktive funktioner gør lektionerne mere underholdende og øger de studerendes engagement.

Det er let at tilføje disse elementer til itslearnings dashboards, diskussioner og opgaver. Videoerne nedenfor viser dig hvordan.

Talende avatarer

Gør dine kurser mere spændende med talende avatarer. 

En avatar er en karakter, der repræsenterer en bruger. Mange bruger avatarer i stedet for fotos i diskussionsfora, på blogs og i spil. De er lette at oprette, og de studerende elsker dem!

Talende avatarer giver kurserne en visuel og lydmæssig dimension, som igen er med til at øge udbyttet af undervisningen. Jeg bruger gratis avatarer fra voki.com, men der er masser af andre websider, du kan bruge. Optag din egen stemme for at tilføre et personligt touch, som jeg har gjort nedenfor (tryk på afspil):


 

Avatarer kan bruges til at introducere nye emner, forklare hjemmeopgaver, annoncere holdnyheder og meget meget mere. Du kan bruge dem på sproghold til at optage dig selv, når du underviser i udtale. De studerende kan afspille lydfilerne lige så mange gange, de har brug for.

Foreslå dine studerende at lave deres egne avatarer. De kan tilpasse dem, så de ser ud og lyder som dem selv, eller vælge en helt anden identitet. Her er et eksempel på denne type opgave:


 

Blendspace-lektioner

Blendspace giver dig mulighed for at skabe interaktive og engagerende lektioner på ingen tid og oprette differentierede opgaver til dine elever. 

Kombinér flere webressourcer i samme lektion, og tilføj dem til itslearning. Blendspace har en indbygget søgemaskine, som giver undervisere mulighed for på samme tid at søge efter instruktionsvideoer og andre ressourcer på Google, Vimeo, YouTube og Educreations. Du skal blot trække materialerne fra søgeresultatlisten til lektionssiden og derefter tilføje overskrifter, instruktioner og andre noter.

Sådan ser en Blendspace-lektion ud på platformen:

Få en gratis Blendspace-konto – så kan du samarbejde med andre underviseres om jeres lektioner. Du kan oprette spørgeskemaer i Blendspace, som matcher itslearnings rapporteringsværktøjer. Det er let at integrere dine afsluttede lektioner i itslearnings indholdsblokke og opgaver ved at kopiere og indsætte en kodestreng fra Blendspace.

Se, hvor let det er, i denne video:

 

Twitter-feeds

Hvis du gerne vil skabe dialog med dine elever om et bestemt emne - fx folketingsvalg eller en international krise - kan det være en god idé at integrere et Twitter-feed på dit itslearning-dashboard. Herefter kan du starte en diskussionstråd om emnet.

Se denne video, der viser, hvor let det er at lave din egen Twitter-feed-widget:

 

Jeg håber, du kan bruge disse tips. Hvis du er interesseret i mere i samme stil, må du meget gerne lade mig det vide i kommentarerne nedenfor. Jeg vil også rigtig gerne høre dine tips!

 

 

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Video Få en demo Kontakt os