Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy
Få nyhedsbrev
RSS Feed

Hvordan får du adgang til Dropbox fra SkoleIntra?

Dropbox er en cloud-tjeneste, som giver mulighed for at gemme dokumenter i ”skyen”. Du kan oprette en gratis konto hos Dropbox med plads til 2 Gb data. SkoleIntra kan integrere med din konto hos Dropbox, så du kan hente filer fra og sende filer til Dropbox.

Når du har oprettet en konto hos Dropbox på www.dropbox.com, kan du aktivere integrationen mellem Dropbox og SkoleIntra på denne måde:

Tillad adgang til din Dropbox-konto

a) Gå til Admin > Mine indstillinger > Adgang til filer i skyen. Klik på linket Indtast brugernavn og adgangskode


b) Indtast dit brugernavn og kodeord til Dropbox og klik på Sign in-knappen.

c) Giv tilladelse til, at SkoleIntra må få adgang til dokumenterne i din Dropbox ved at klikke på knappen Allow.

Når du har givet tilladelse til integration mellem SkoleIntra og Dropbox, oprettes der automatisk en delt under mappe ved navn SkoleIntra under mappen Apps i Dropbox. Det er kun filer i denne undermappe, som SkoleIntra har adgang til.

Hent dokumenter og billeder fra Dropbox

Der er mange steder i SkoleIntra, hvor du kan vælge billeder eller dokumenter. Du kan uploade filer fra din egen computer eller vælge filer, som allerede findes i SkoleIntras mapper. Endelig kan du hente filer fra din Dropbox. Her er et eksempel:

I denne dialogboks ser du en liste over mapper og filer i SkoleIntra-mappen på Dropbox. Hvis du klikker på et mappenavn, åbnes undermappen. Klikker du på et filnavn, hentes filen ind i SkoleIntra.

Send filer fra SkoleIntra til Dropbox

Trafikken mellem SkoleIntra og Dropbox kan gå begge veje. Du kan nemlig også kopiere eller flytte filer fra SkoleIntra til Dropbox. Her er et eksempel:

Ophæv forbindelsen mellem SkoleIntra og Dropbox

Hvis du på et tidspunkt ønsker at fjerne tilladelsen til, at SkoleIntra må tilgå dine filer i Dropbox, så skal du igen gå til Admin > Mine indstillinger > Adgang til filer i skyen. Her skal du klikke på linket Ophæv adgang til Dropbox.

7 comments (Add your own)

1. Morten L. Christensen wrote:
Hej. Jeg kan ikke forstå, hvorfor man vælger så besværlig en dropbox-løsning. Hvis man sammenligner med Skoleskyen, så har de fuld integration, så man ikke behøver at flytte filerne til en bestemt mappe i DB for at intra kan se dem. Mange af os har en solid mappestruktur i dropbox, og så er det 100% ubrueligt, at intra kun har adgang til den ene særlige mappe det har. Er der en forklaring på, hvorfor man har valgt en sådan løsning? Venlig hilsen Morten L. Christensen

22/05/2014 @ 8:12

2. Bent Thomsen wrote:
@Morten L. Christensen Løsningen med en dedikeret SkoleIntra-mappe i Dropbox blev valgt, fordi det er den løsning, Dropbox anbefaler. Det er nok lidt smag og behag, om man foretrækker adgang til den delte mappe eller fuld adgang til alle mapper i Dropbox.

22/05/2014 @ 8:54

3. Jesper Lykke Lisby wrote:
Hvad med integration med Google Drive, som mange skoler benytter - er det på vej?

23/05/2014 @ 8:57

4. Carsten Borre Larsen wrote:
@Jesper Lykke Lisby Ja - integrationen med Google Drev er på vej nu. Itslearning har indledt et samarbejde med firmaet Headnet, som skal være med til at integrere Google Drev i SkoleIntra. Læs mere her: http://www.itslearning.dk/itslearning-og-headnet-indgaar-samarbejde-om-skoleintra-og-google-cloud-loesninger

28/05/2014 @ 15:35

5. Johanne Bæk wrote:
Hej Hvad med Skydrive eller onedrive som det hedder. Alle lærere i Viborg kommune har den løsning?

08/06/2014 @ 23:35

6. Carsten Borre Larsen wrote:
@Johanne Bæk: Det er også på itslearnings udviklingsplan, at der skal laves en integration til Skydrive/onedrive.

11/06/2014 @ 13:15

7. Thomas Tramm Rotendahl wrote:
Hvad er tidshorisonten for en deling af filer til Onedrive?

28/10/2014 @ 23:06

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Video Få en demo Kontakt os