Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy

Fronter i cirkus

Når du tænker på en almindelig dag for en elev, tænker du sikkert på, at hun vågner, når vækkeuret ringer (eller når hendes forældre trækker hende ud af sengen). Så spiser hun morgenmad og går til skole. Efter 6-8 timer i skolen, hvor hun lærer og leger med sine venner, sætter hun stolen på plads og løber smilende hjem.

Sådan er det ikke for børn af forældre, som arbejder i cirkus i Tyskland. I stedet for at bo ét sted og tage gå på den samme skole hver dag, så vågner de op et nyt sted hver morgen omgivet af klovne og kameler, klar til at underholde dig og mig med cirkus' magi.


Som de fleste børn har cirkusbørn også lyst til at lære og have lige muligheder i livet. Derfor har organisationen EVIM i Tyskland, ombygget busser til mobile klasseværelser. I stedet for at børnene kommer til skolen, kommer skolen til børnene. 

Lærerne på bussen er lokale lærere, som arbejder frivilligt for at cirkusbørnene også skal få en uddannelse. Men eftersom cirkus rejser meget, går børnene kun i skole en eller to gange om ugen. De bruger derfor Fronter til at holde kontakt med lærerne som laver individuelle læringsplaner og følger op på hver enkelts elevs fremgang i fagene. 


Når cirkusbørnene vokser op, vil mange af dem nok vælge et liv i cirkus, enten som linedansere, dyretrænere eller klovne, mens andre måske har lyst til at blive læger, ingeniører eller lærere. Ved hjælp af skolebussen, de frivillige lærere og Fronter, får de mulighed for at blive, hvad de vil. 

Læs mere om projektet på EVIMs hjemmeside.

Video Få en demo Kontakt os