Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy

Flere kommuner vælger itslearning som læringsplatform

 

I løbet af 2014 er en række kommuner kommet på itslearning. Det gælder bl.a. Ringsted Kommune, som har stort fokus på sammentænkning af 0-16 årsområdet. Læs her om deres overvejelser omkring at benytte itslearning.

De nye kommuner er enten startet på itslearning med testskoler, implementering på enkeltskoler eller implementering i hele kommunen. Ringsted Kommune er en af de kommuner, der har valgt en fuld implementering af itslearning, og vi har sat Rikke Falkenberg Kofoed stævne for at høre mere om overvejelserne omkring itslearning som kommunens nye læringsplatform.

Rikke Falkenberg er udviklingskonsulent for it og læringsmiljøer i Ringsted Kommune og primus motor i projektet. Hun fortæller: ”En af grundene til at valget faldt på itslearning var vores kendskab til folkene bag systemet.”

En tillidssag

”Vi har igennem mange år haft et godt samarbejde omkring SkoleIntra, og det er i høj grad den tillid, der gør, at vi har valgt at udvide samarbejdet til også at gælde deres læringsplatform, itslearning,” fortsætter hun.
”Samtidigt har hele processen været meget overbevisende, lige fra de første præsentationer til selve implementeringsplanen.”

”Vi hele tiden haft mulighed for at få fat i vores kontaktpersoner hos itslearning, ligegyldigt hvornår vi har haft behov for det. Det er noget der giver tryghed her i opstartsfasen,” siger Rikke Falkenberg.

En fuldt udviklet læringsplatform i sammenhæng med SkoleIntra

At itslearning bliver leveret af den samme udbyder, som leverer SkoleIntra har også spillet ind på den kommunale beslutning.

”Selvom det er to systemer, giver arbejdet med det nye SkoleIntra en sikkerhed for, at systemerne tænkes ind sammen,” fortæller Rikke Falkenberg og uddyber: ”Det er ikke en nyudviklet læringsplatform, men et gennemtestet system med utroligt mange faciliteter. Det betyder for os, at vi ikke skal vente på, at der skal udvikles ny funktionalitet, men at vi i takt med, at vores behov forøges kan aktivere de funktionaliteter, vi har brug for.”

0-16 års-området

I Ringsted Kommune er der stort fokus på, at man sammentænker hele 0-16 års området. Da både SkoleIntra og itslearning, som henholdsvis samarbejds- og læringsplatform, dækker området, vil det bl.a. understøtte brobygningsarbejdet, så alle kan samarbejde på tværs.

”At få lærerne til at begynde at dele deres undervisningsmateriale og forløb vil helt sikkert være en kulturændring for nogle. Derfor er der også glæde over, at man allerede nu har påbegyndt en fuld implementering i kommunalt regi, da det giver betydeligt mere tid til at arbejde med fx målstyret undervisning og elevplaner baseret på løbende læringsmålsopfyldelse,” fortæller Rikke Falkenberg.

”I forhold til læringsmålsopfyldelse er det en stor fordel, at elevens progression altid kan følges, i det system man arbejder i til hverdag’” tilføjer hun.

Bring Your Own Device

Itslearning-platformen kan bruges på alle typer af enheder, hvilket har været centralt i beslutningsforløbet, da Ringsted Kommune arbejder ud fra BYOD (Bring Your Own Device)-strategien. Det betyder, at kommunen ikke har lagt sig fast på en bestemt type af udstyr, men at eleverne i stort omfang medbringer deres eget udstyr.

”Vi går i gang med den første skole nu, og målet er at have alle skoler på inden påske…,” slutter Rikke Falkenberg med et smil.


Video Få en demo Kontakt os