Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Læs mere i vores Privacy Policy
Få nyhedsbrev
RSS Feed

Brug ’Nyt fra’-funktionen til mere end nyheder fra kontoret

Funktionen ’Nyt fra…’ kan bruges til andet end til nyheder fra kontoret. I PersonaleIntra kan SkoleIntra-administratoren oprette forskellige kategorier, fx ’Nyt fra pedellen’, ’Nyt fra boden’ eller ’Nyt fra Elevrådet’.

Herunder er lavet et eksempel på, hvordan en institution kan bruge funktionen til at informere forældrene om eksempelvis madplaner ved at oprette en nyhedskategori, der hedder ”Nyt fra køkkenet”.

 Kategorien ”Nyt fra køkkenet” kan oprettes i PersonaleIntra under Admin > Tilpasning > Rediger nyhederunder Nyt fra... > Vælg rediger ikonet:

Opret en ny kategori og vælg, hvem der skal have skriveadgang:


Nu er nyhedskategorien blevet oprettet, og køkkenet kan oprette nyheder til om fx madplaner under Admin > Tilpasning > Forside > Rediger nyheder under Nyt fra…

Vælg den kategori nyheden hører til og klik Tilføj nyhed:

Herefter udfyldes med indhold. Hvis madplanen er lavet i Word, PDF eller et andet program, kan den uploades som et bilag. Derudover skal man vælge, hvor nyheden skal vises, fx på ForældreIntra, og hvilke stuer, grupper eller klasser, den er relevant for.

Nemmere adgang til elementet

Elementet ”Nyt fra” kan også vises på forsiden i PersonaleIntra eller på afdelingens forside, så det bliver nemmere at tilgå det og dermed sikre, at det bliver brugt. Dette gøres ved at redigere forsidens egenskaber:

Vælg de kategorier, der ønskes vist under ’Nyt fra…’ og vælg ’Nyt fra’ under elementer på faneblad:

Visning i ForældreIntra

Når man har lavet nyheden, så kan forældrene se den i ForældreIntra på forsiden:


6 comments (Add your own)

1. Ulla Arreborg wrote:
Hvor tilpasser jeg, hvor mange nyheder der er synlige under "Nyt fra"?
Hvis jeg f.eks. har "Nyt fra foreninger m.v." og der skal vises de sidste 5 opslag.

27/10/2016 @ 9:40

2. Charlotte M. Jensen wrote:
Hej Birgit
Det er et rigtig godt værktøj til formidling af information, som ikke nødvendigvis skal være "forside-stof". Et værktøj, vi har brugt en hel del inden, I udrullede det nye ForældreIntra (FI).
Vi har tidligere lagt tilbud ud for f.eks. Skolemælk, div. foreninger og arrangører af forskellige events og aktiviteter via selvoprettede kategorier, så forældre og elever kunne se disse tilbud. Dermed var de tilgængelige, MEN uden at være i direkte fokus på forsiden. Og vi ser et større problem i den nye opbygning, hvor alt, som lægges ud på FI automatisk kommer ud under "Seneste nyt" (den tidligere opslagstavle).
Sådanne tilbud kommer på den måde til at skubbe skolerelevante opslag med vigtige skolerelevante informationer ud af fokus; og det er MEGET uhensigtsmæssigt.
Det er i øjeblikket ikke muligt at formidle sådanne tilbud, med mindre man vælger f.eks. at sende dem via besked-systemet, men på den måde spam'er man forældre. Det er også uhensigtsmæssigt, og i vores optik ikke hensigten med SkoleIntra.
Vi vil kraftigt opfordrer til, at der kommer en løsning, som tager hånd om problemstillingen. Som sagt, så fungerede det før i tiden, hvor det var tilgængeligt uden at blive kastet direkte ud på forsiden.
Vi har i august måned sendt en mail til jer omkring problemstillingen, men har ikke hørt videre i sagen. Derfor retter jeg nu henvendelse her.

Her på skolen formidler vi i øjeblikket ikke disse tilbud længere via Intra, og det samme gør sig gældende for flere andre folkeskoler i vores kommune, som oplever samme uhensigtsmæssighed. Det er en skridt tilbage til "gamle dage", for nu henvises til fysiske opslagstavler på skolerne.

Jeg håber på at høre fra jer.
Mvh.
Charlotte M. Jensen

27/10/2016 @ 9:44

3. Ole Gram Clausen wrote:
@Ulla
Under Admin > Tilpasning > Rediger nyhederunder Nyt fra... > Vælg rediger ikonet

Kan du oprette de kategorier du ønsker

28/10/2016 @ 14:23

4. Ole Gram Clausen wrote:
@Charlotte
Vi er opmærksomme på problemet er er ved at finde en løsning. Stem evt. på ideen på skoleintra.uservoice.com
https://skoleintra.uservoice.com/forums/201397-skoleintra/suggestions/15714363-f%C3%A5-nyt-fra-tilbage-som-selvst%C3%A6ndigt-punkt-p%C3%A5-fo

Ole Gram Clausen
Account Manager

t: +45 2523 4219
e: ole.gram.clausen@itslearning.com
skype: ole_gram_clausen

www.itslearning.dk

28/10/2016 @ 14:26

5. Steffen B&#248 wrote:
Hej ,

Lige en lille men vigtig tilføjelse til nyheder i Nyt fra.., der skal vises på PersonaleIntras forside:

"Permanente nyheder vises fast på forsiden fra start- til slutdato, mens ikke-permanente nyheder kun vises på forsiden, så længe de er den nyeste nyhed indenfor kategorien.".

Selvom det er træls, så er man altså nødt til at sætte BÅDE en udløbsdato OG sætte flueben ved Permanent, HVER GANG man laver en nyhed, som man ønsker skal stå på forsiden, indtil nyhedens udløbsdato er overskredet.

Det ville være godt, hvis det fremgik af ovenstående tip. Det var netop det, som Ulla havde overset. :-)

Med venlig hilsen

Steffen Bøgh, SkoleIntra-administrator, Tingløkkeskolen

03/11/2016 @ 9:39

6. Gitte Jensen wrote:
Hej
Vi vil meget gerne støtte om Charlotte's indlæg. Vi har i flere år benyttet os af at have "Nyheder fra . ." i mange forskellige kategorier, både permanente og ad-hoc emner, på personale- og forældreintra.
Vi oplever et stort tab i informationsmulighederne, og det føles som et enormt tilbageskridt, da vi ikke længere bruger "Nyt fra . .", fordi det fuldstændig vil "drukne" opslagstavlen

mvh
Gitte Jensen, Skæring Skole

25/11/2016 @ 13:30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Video Få en demo Kontakt os